Porresuppe med kartoffelcreme og flæskesvær
6 personer
Flæskesvær:
1 stykke ridset svær fra slagteren
Olivenolie
Havsalt
Kartoffelcreme:
2 fed hvidløg
1/2 kg kartofler
3/4 l mælk
1/4 l piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
Hønsebouillon:
1 l hønsefond
3 porrer
2 Laurbærblade
Fremgangsmåde:
Den hjemmelavede flæskesvær gnides godt med olivenolien og
havsalt. Steg flæskesværen i ovnen ved 170 grader, til den er sprød
og gylden, ca. 1 time. Bræk eller skær sværen i mindre stykker og
stil flæskesværen til side.
Kog hvidløg møre i en smule mælk og mos dem let. Skræl
kartoflerne, skær dem i tern og kog dem helt møre i mælk og
piskefløde tilsat de mosede hvidløg. Blend kartoflerne med en
stavblender, smag kartoffelcremen til med havsalt og friskkværnet
peber og stil den til side.
Til porresuppen skal hønsefonden koges op i en gryde, skru
derefter ned for blusset, så det blot simrer. Rens i mellemtiden
porrerne og snit dem fint. Tilsæt porrer og laurbærblade til
fonden. Lad det trække, til porrerne lige akkurat er tilberedt, men
stadig har lidt bid, regn med ca. 3 min. Tag laurbærbladene op.
Anret porrersuppen i dybetallerker med kartoffelcremen og sprød
flæskesvær. Serveres med flutes.
Tips: Det er muligt at købe rigtig lækre flæskesvær hos din
slagter, det sparer tid og energi.