Porresuppe med kartoffelcreme og flæskesvær

6 personer

Flæskesvær:

1 stykke ridset svær fra slagteren

Olivenolie

Havsalt

Kartoffelcreme:

2 fed hvidløg

1/2 kg kartofler

3/4 l mælk

1/4 l piskefløde

Havsalt og friskkværnet peber

Hønsebouillon:

1 l hønsefond

3 porrer

2 Laurbærblade

Fremgangsmåde:

Den hjemmelavede flæskesvær gnides godt med olivenolien og havsalt. Steg flæskesværen i ovnen ved 170 grader, til den er sprød og gylden, ca. 1 time. Bræk eller skær sværen i mindre stykker og stil flæskesværen til side.

Kog hvidløg møre i en smule mælk og mos dem let. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem helt møre i mælk og piskefløde tilsat de mosede hvidløg. Blend kartoflerne med en stavblender, smag kartoffelcremen til med havsalt og friskkværnet peber og stil den til side.

Til porresuppen skal hønsefonden koges op i en gryde, skru derefter ned for blusset, så det blot simrer. Rens i mellemtiden porrerne og snit dem fint. Tilsæt porrer og laurbærblade til fonden. Lad det trække, til porrerne lige akkurat er tilberedt, men stadig har lidt bid, regn med ca. 3 min. Tag laurbærbladene op.

Anret porrersuppen i dybetallerker med kartoffelcremen og sprød flæskesvær. Serveres med flutes.

Tips: Det er muligt at købe rigtig lækre flæskesvær hos din slagter, det sparer tid og energi.