Spidskål i wok med oksekød

4 personer:

400 g oksefilet

1 spsk. god olie

3 fed finthakkede hvidløg

2 spsk. fiskesauce

2 spsk. østerssauce

1 tsk. sukker

1 tsk. majsstivelse

1/2 dl vand

1 spidskål, ca. 500 g snitet vægt

2 røde peberfrugter

1 spsk. god olie

1 spsk. lime eller citronsaft

1 spsk. friskrevet ingefær

1 tsk. sukker

havsalt

40 g ristede cashewnødder

2 forårsløg

4 dl rå jasminris

1 håndfuld koriander eller mynte

1 lime, skåret i 8 både

Fremgangsmåde:

Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen.

Skær oksekødet i tynde skiver. Varm en wok eller dyb pande op med 1 spsk. olie. Kom oksekød, hvidløg, fiskesauce, ørsterssauce og sukker i. Steg det hele sammen for stærk varme, mens der vendes rundt med en spatel ca. 5 minutter. Udrør majsstivelsen i vandet og kom det i. Kog det kort op.

Snit spidskålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i store tern. Varm 1 tsk. olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg spidskål og peberfrugterne 3 - 4 minutter. Smag til med limesaft, ingefær, sukker og havsalt. 

Fordel kålbladingen på et fad. Kom oksekødsblandeingen over. Drys cashewnødder og fintsnittede forårsløg på. Pynt med korinader eller mynte og limebåde.

Serveres med jasminris.