Spidskål i wok med oksekød
4 personer:
400 g oksefilet
1 spsk. god olie
3 fed finthakkede hvidløg
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. østerssauce
1 tsk. sukker
1 tsk. majsstivelse
1/2 dl vand
1 spidskål, ca. 500 g snitet vægt
2 røde peberfrugter
1 spsk. god olie
1 spsk. lime eller citronsaft
1 spsk. friskrevet ingefær
1 tsk. sukker
havsalt
40 g ristede cashewnødder
2 forårsløg
4 dl rå jasminris
1 håndfuld koriander eller mynte
1 lime, skåret i 8 både
Fremgangsmåde:
Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen.
Skær oksekødet i tynde skiver. Varm en wok eller dyb pande op
med 1 spsk. olie. Kom oksekød, hvidløg, fiskesauce, ørsterssauce og
sukker i. Steg det hele sammen for stærk varme, mens der vendes
rundt med en spatel ca. 5 minutter. Udrør majsstivelsen i vandet og
kom det i. Kog det kort op.
Snit spidskålen i fine strimler. Skær peberfrugterne i store
tern. Varm 1 tsk. olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg
spidskål og peberfrugterne 3 - 4 minutter. Smag til med limesaft,
ingefær, sukker og havsalt.
Fordel kålbladingen på et fad. Kom oksekødsblandeingen over.
Drys cashewnødder og fintsnittede forårsløg på. Pynt med korinader
eller mynte og limebåde.
Serveres med jasminris.