Stegt dådyrfilet med enebær, pommes rösti og blacheret
rosenkål
4 personer.
800 g dådyrfilet
Smør til stegning
Stødt enebær
Havsalt og friskkværnet peber
16 rosenkål
1 usprøjtet citron
8 bagekartofler
God olivenolie
50 g smør
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Bagekartoflerne skrælles og rives groft, skylles let i koldt
vand, presses fri for vand og sauteres let møre i olivenolie på en
jævn varm pande - må ikke brunes. Herefter hældes kartoffelmassen
på en tallerken og smør smeltes på en varm pande, kartoffelmassen
presses hårdt sammen som en lille tyk pandekage, der laves 8 stk.
De steges gyldne og sprøde.
Brun den afpudsede dådyrfilet i smør på en varm pande og steg
den færdig i ovnen i 8 minutter ved 180 grader, lad den trække i
staniol i 8 minutter. Hæld stegeskyen op i en lille skål og krydr
herefter dådyrfileten med enebær, havsalt og friskkværnet peber
efter smag og behag.
Del rosenkålene i 2 og kog dem i vand tilsat havsalt og en
citronskive i 4 minutter.
Skær dådyrfileten ud i fire stykker og anret dem på store
tallerkner med pommes rösti, rosenkål og sky.