Stegt dådyrfilet med enebær, pommes rösti og blacheret rosenkål

4 personer.

800 g dådyrfilet

Smør til stegning

Stødt enebær

Havsalt og friskkværnet peber

16 rosenkål

1 usprøjtet citron

8 bagekartofler

God olivenolie

50 g smør

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bagekartoflerne skrælles og rives groft, skylles let i koldt vand, presses fri for vand og sauteres let møre i olivenolie på en jævn varm pande - må ikke brunes. Herefter hældes kartoffelmassen på en tallerken og smør smeltes på en varm pande, kartoffelmassen presses hårdt sammen som en lille tyk pandekage, der laves 8 stk. De steges gyldne og sprøde.

Brun den afpudsede dådyrfilet i smør på en varm pande og steg den færdig i ovnen i 8 minutter ved 180 grader, lad den trække i staniol i 8 minutter. Hæld stegeskyen op i en lille skål og krydr herefter dådyrfileten med enebær, havsalt og friskkværnet peber efter smag og behag.

Del rosenkålene i 2 og kog dem i vand tilsat havsalt og en citronskive i 4 minutter. 

Skær dådyrfileten ud i fire stykker og anret dem på store tallerkner med pommes rösti, rosenkål og sky.