Stegt kanin med urter
2 personer.
1 kanin, gerne klargjort fra din slagter
2 gulerødder
3 - 4 majroer
2 skalotteløg
5 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
2 kviste merian
1 tsk. fennikelfrø
1/2 dl. sherryeddike
1 spsk. rørsukker
1 økologisk citron
God olivenolie til stegning
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Flæk kaninen på langs eller få din slagter til at gøre det for
dig. Og læg kaninen op i en lille bradepande. Skræl gulerødderne og
flæk dem på langs. Skræl majroerne og skær dem i kvarte. Pil løg og
hvidløg og hak både løg og hvidløg. Skyl krydderurterne. Kom
gulerødder, majroer, løg, hvidløg og krydderurterne op til kaninen,
og hæld olivenolien over.
Rist fennikelfrø og knus dem i en morter med havsalt og
friskkværnet peber og drys blandingen over kaninen. Dryp med
sherryeddike og drys rørsukker over hele kaninen og
grøntsagsbladingen. Skær citronen i skiver og gnid det hele godt
sammen.
Sæt bradepanden med kaninen og grønstagsblandingen i ovnen ved
180 grader i 40 minutter. Tjek ved låret, om kaninen har fået nok,
saften skal være klar og kødet falde fra af sig selv.
Server den stegte kanin med grøntsagerne fra bradepanden og
dampet couscous, se tilberedningsmetoden på æsken.