Stegt kylling med nye kartofler og hvide asparges i flødesauce

4 personer:

1 frisk kylling

1 kg nye kartofler

1 kg hvide asparges

1/4 l piskefløde

1 dl vand

2 håndfulde spinat

havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 200 grader. Drys kyllingen med havsalt og friskkværnet peber. Læg kyllingen i en lille bradepande og stil den midt i ovnen. Gennemsteg kyllingen i ca. 50 min. Tag den ud af ovnen  og lad den afkøle lidt, før den skæres ud i mindre stykker.

Skrab eller skræl kartoflerne, til de er møre ca. 15 - 20 min.

Skræl de hvide asparges, skær den nederste centimeter af stilken fra og smid det væk. Skær resten af aspargsene i mindre stykker. Kom asparges, fløde og vand i en gryde. Kom lidt havsalt i og lad simre i ca. 6 -7 min.

Anret kartofler asparges på varme tallerkner, kyllingen lægges ovenpå og drys vasket og afdryppet spinatblade ud over det hele.