Stegt kylling med nye kartofler og hvide asparges i
flødesauce
4 personer:
1 frisk kylling
1 kg nye kartofler
1 kg hvide asparges
1/4 l piskefløde
1 dl vand
2 håndfulde spinat
havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 200 grader. Drys kyllingen med havsalt og
friskkværnet peber. Læg kyllingen i en lille bradepande og stil den
midt i ovnen. Gennemsteg kyllingen i ca. 50 min. Tag den ud af
ovnen og lad den afkøle lidt, før den skæres ud i mindre
stykker.
Skrab eller skræl kartoflerne, til de er møre ca. 15 - 20
min.
Skræl de hvide asparges, skær den nederste centimeter af stilken
fra og smid det væk. Skær resten af aspargsene i mindre stykker.
Kom asparges, fløde og vand i en gryde. Kom lidt havsalt i og lad
simre i ca. 6 -7 min.
Anret kartofler asparges på varme tallerkner, kyllingen lægges
ovenpå og drys vasket og afdryppet spinatblade ud over det
hele.