Thaimarinerede agurker med skalrejer og jasminris
4 personer:
3 agurker
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
4 limefrugter
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. sukker
1 spsk. god rapsolie
400 g store rå rejer uden skal
1 håndfuld frisk koriander
4 dl jasminris
1 bdt. forårsløg
Fremgangsmåde:
Skyl og skræl agurkerne og skær dem i kvarte på langs. Skær
kernerne væk . Skær agurkerne i trekantede stykker. Flæk chilien,
fjern kernerene og hak chilien fint. Pil og skær hvidlæget i tynde
skiver.
Rør en marinade af limesaft, fiskesauce, sukker, chili og
hvidløg. Vend agurkerne i marinaden.
Pil rejerne, hvis de er købt med skal - lad gerne skallen ved
halen sidde på! Tør rejerne med et rent klæde og steg dem i olie på
en pande ved middelhøj varme ca. 3 min. på hver side.
Vend rejerne med agurkerne og lad dem trække i marinaden, mens
tilbehøret gøres klart. Vend rejerne og agurkerne rundt i marinaden
fra tid til anden.
Kog jasminrisene, som foreskrevet. Skyl forårsløgene, skær dem i
tynde ringe og drys dem over de kogte ris.
Anret agurkerne og rejerne på et fad og pynt med grofthakket
koriander. Hæld marinaden i en lille skål og servér den sammen med
jasminrisen.