Thaimarinerede agurker med skalrejer og jasminris

4 personer:

3 agurker

1 frisk rød chili

2 fed hvidløg

4 limefrugter

2 spsk. fiskesauce

2 spsk. sukker

1 spsk. god rapsolie

400 g store rå rejer uden skal

1 håndfuld frisk koriander

4 dl jasminris

1 bdt. forårsløg

Fremgangsmåde:

Skyl og skræl agurkerne og skær dem i kvarte på langs. Skær kernerne væk . Skær agurkerne i trekantede stykker. Flæk chilien, fjern kernerene og hak chilien fint. Pil og skær hvidlæget i tynde skiver.

Rør en marinade af limesaft, fiskesauce, sukker, chili og hvidløg. Vend agurkerne i marinaden.

Pil rejerne, hvis de er købt med skal - lad gerne skallen ved halen sidde på! Tør rejerne med et rent klæde og steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme ca. 3 min. på hver side.

Vend rejerne med agurkerne og lad dem trække i marinaden, mens tilbehøret gøres klart. Vend rejerne og agurkerne rundt i marinaden fra tid til anden.

Kog jasminrisene, som foreskrevet. Skyl forårsløgene, skær dem i tynde ringe og drys dem over de kogte ris.

Anret agurkerne og rejerne på et fad og pynt med grofthakket koriander. Hæld marinaden i en lille skål og servér den sammen med jasminrisen.