Banankage med karamelfyld fra Colombia

1 banankageBanankage

5 meget modne bananer

2 store æg

150 g sukker

1 vaniljestang

125 g smør

300 g mel

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

1/4 tsk. natron

1/4 tsk. stødt kanel

1 dåse nestle kondenseret mælk - kogt til karamel

25 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Tag den kogte dåse karamel ud af køleskabet, så den bliver stuetemepratur.

Æg, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen piskes let og luftigt. Smelt smørret, det må ikke brune og afkøles. Mel, bagepulver, natron, kanel og salt blandes sammen. De meget modne bananer moses sammen med en gaffel i en dyb tallerken til bananmos. Rør forsigtigt bananmosen ud i æggemassen, vend herefter mel og det smeltede smør i lidt ad gangen på skift, indtil det er en ensartet banankagedej.

Spray eller smør en franskbrødsform grundigt og fordel halvdelen af banankagedejen i bunden. Tag halvdelen af karamellen fra dåsen og fordel med fingerne eller ske ovenpå banankagedejen, ikke helt ud til kanten og herefter hældes resten af dejen ovenpå karamellen, sættes straks i en forvarmet ovn ved 175 grader i 40 - 45 minutter. Stik i banankagen med en ren kødnål - der må ikke sætte sig dej fast, så skal den bage lidt længere.

Tag banankagen ud af ovnen og sæt den i formen på en rist og afkøl i 5 minutter inden den vendes ud på risten og afkøles helt. Pynt evt. kagen med den resterende karamel og lidt godt revet chokolade.

Serveres straks og det kan anbefales at banankagen med karamelfyld nydes med en kop god Colombiansk kaffe.