Brombærroulade
6 - 8 personer:
3 æg
175 g sukker
3 spsk. kartoffelmel
2 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 1/2 dl piskefløde
1 spsk. reven skal af usprøjtet citron
1 spsk. vaniljesukker
150 g brombærmarmelade
brombær til pynt
Fremgangsmåde:
Del æggene og pisk hviderne stive. Drys halvdelen af sukkeret i
og pisk igen. Tilsæt resten af sukkeret og rør æggeblommerne i.
Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i æggemassen. Bred
dejen ud på en bageplade med bagepapir i en firkant ca. 35 x 35 cm.
Bag rouladebunden ved 200 grader i 8 - 10 minutter.
Vend rouladebunden ud på et nyt stykke bagepapir, som er drysset
med sukker. Træk forsigtigt bagepapiret af rouladebunden og dæk den
med et rent, fugtugt viskestykke. Lad den køle af.
Pisk fløden til skum og rør citronskal, vaniljesukker og
brombærmarmelade i. Smør brombærcremen på den afkølede rouladebund
i et jævnt lag. Rul forsigtigt bunden sammen til en roulade.Lad den
hvile i køleskab, inden brombærrouladen skæres ud i skiver.
Pynt med brombær ved serveringen.