Citronkage med timian
1 citronkage:
Dej:
190n g usaltet smør, blødgjort - plus ekstra til formen
190 g hvedemel plus ekstra til formen
Revet skal af 3 økologiske/usprøjtet citroner
3 tsk. friske timianblade, finthakkede
190 g sukker
3 store æg
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 1/2 spsk. cremefraiche
Sirup:
40 g sukker
Revet skal og saft af en økologisk/usprøjtet citon
2 tsk. friske timianblade, finthakkede - plus ekstra kviste til
pynt
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 170 grader. Smør kageformen med smør og drys
den med mel.
Rør smør, citronskal, timian og sukker sammen i en skål ned en
elektrisk mikser eller røremaskine, start med at køre på laveste
hastighed og øg derefter til middel hastighed og rør, til citron og
smør blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og rør
dem i citrondejen. Skrab skålens sider ned. Sigt mel, bagepulver og
salt sammen i en skål og kom det i citonsmør blandingen ad to
omgange. Pisk det hurtigt sammen. Rør cremefraiche i og hæld dejen
i formen.
Bag kagen i 40-45 minutter, test om citronkagen er bagt færdig
ved at stikke en lille pind i mindten, citronkagen er færdigbagt
hvis den pinden er ren, når den trækkes op.
Sukker, citronskal, citronsaft og timian kommes i en lille gryde
og tilsæt 1/2 dl vand. Bring det i kog og lad det koge ind til
halvdelen. Hæld citron og timian siruppen over citronkagen, straks
den kommer ud af ovnen. Lad citronkagen køle af i formen og flyt
den over på en bagerist, hvor den køler helt af.
Pynt med et par kviste frisk timian og server en kop god the
til.