Citronkage med timian

1 citronkage:

Dej:

190n g usaltet smør, blødgjort - plus ekstra til formen

190 g hvedemel plus ekstra til formen

Revet skal af 3 økologiske/usprøjtet citroner

3 tsk. friske timianblade, finthakkede

190 g sukker

3 store æg

1 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

1 1/2 spsk. cremefraiche

Sirup:

40 g sukker

Revet skal og saft af en økologisk/usprøjtet citon

2 tsk. friske timianblade, finthakkede - plus ekstra kviste til pynt

Fremgangsmåde: 

Varm ovnen op til 170 grader. Smør kageformen med smør og drys den med mel.

Rør smør, citronskal, timian og sukker sammen i en skål ned en elektrisk mikser eller røremaskine, start med at køre på laveste hastighed og øg derefter til middel hastighed og rør, til citron og smør blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dem i citrondejen. Skrab skålens sider ned. Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål og kom det i citonsmør blandingen ad to omgange. Pisk det hurtigt sammen. Rør cremefraiche i og hæld dejen i formen.                  

Bag kagen i 40-45 minutter, test om citronkagen er bagt færdig ved at stikke en lille pind i mindten, citronkagen er færdigbagt hvis den pinden er ren, når den trækkes op.

Sukker, citronskal, citronsaft og timian kommes i en lille gryde og tilsæt 1/2 dl vand. Bring det i kog og lad det koge ind til halvdelen. Hæld citron og timian siruppen over citronkagen, straks den kommer ud af ovnen. Lad citronkagen køle af i formen og flyt den over på en bagerist, hvor den køler helt af. 

Pynt med et par kviste frisk timian og server en kop god the til.