Franske pinjekager

25 - 30 stk.

200 g mandler

150 g hvedemel

350 g lyst rørsukker

3 æggehvider

4 æggeblommer

200 g pinjekerner

2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Skold og smut mandlerne. Tør mandlerne godt i et rent viskestykke, og blend dem til mandelmel sammen med hvedemelet og rørsukker. Pisk æggehviderne let stive og vend dem forsigtigt i mandelmelblandingen. Rul mandeldejen i 2 lange pølser på et meldrysset bord, så de har en diameter på ca. 2 cm. Skær pølserne af mandeldejen ud i ca. 30 skiver. Tril skiverne til kugler og dyp dem først i æggeblomme, dernæst i pinjekerner. Sæt pinjekagere på en bageplade med et stykke smurt bagepapir med 3 cm's mellemrum og bag pinjekagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 170 grader i 20 - 25 minutter, indtil pinjekagerne er gyldne. 

Afkøl pinjekagerne på en bagerist og drys dem med flormelis inden servering. Serveres sammen med en kop superskøn stærk kaffe.

Tip: De franske pinjekager kan opbevares i en tæt plastikbøtte i 1 - 2 uger eller pinjekagerne kan fryses.