Grønne muffins

12 muffins

1 banan, godt moden

3 æg

4 spsk. ahornsirup

4 dl sigtet speltmel

1 vaniljestang

2 tsk. stødt kardemomme

2 tsk. stødte nelliker

1 tsk. stødt allehånde

2tsk. bagepulver

5 dl revet squash

1,2 dl god raps eller kokosolie

1 1/2 dl hakkede valnødder eler cashewnødder

Glasur:

200 g naturel smøreost

3 spsk. flydende akaciehonning

1/2 økologisk lime

80 ml revet squah

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Mos bananen og tilsæt æg og sirup, mens du pisker sammen til en ensartet masse. Bland mel, krydderier og bagepulver og sigt melblandingen i bananblandingen, mens du rører. Tilsæt revet squash, olie og nødder og rør det hele sammen.

Kom dejen i 12 muffinsforme og bag de grønne muffins i 25 minutter til de er gyldenbrune langs kanterne.

Rør smøreost, honning, squash og revet skal saft saften fra limefrugten sammen og lad blandingen hvile i køleskabet.

Afkøl de grønne muffins og pynt dem med glasuren og et lille grønt drys squash på toppen. 

Serveres med en kop god the.