Grønne muffins
12 muffins
1 banan, godt moden
3 æg
4 spsk. ahornsirup
4 dl sigtet speltmel
1 vaniljestang
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt allehånde
2tsk. bagepulver
5 dl revet squash
1,2 dl god raps eller kokosolie
1 1/2 dl hakkede valnødder eler cashewnødder
Glasur:
200 g naturel smøreost
3 spsk. flydende akaciehonning
1/2 økologisk lime
80 ml revet squah
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Mos bananen og tilsæt æg og sirup, mens du pisker sammen til en
ensartet masse. Bland mel, krydderier og bagepulver og sigt
melblandingen i bananblandingen, mens du rører. Tilsæt revet
squash, olie og nødder og rør det hele sammen.
Kom dejen i 12 muffinsforme og bag de grønne muffins i 25
minutter til de er gyldenbrune langs kanterne.
Rør smøreost, honning, squash og revet skal saft saften fra
limefrugten sammen og lad blandingen hvile i køleskabet.
Afkøl de grønne muffins og pynt dem med glasuren og et lille
grønt drys squash på toppen.
Serveres med en kop god the.