Klejner - en juleklassiker

500 g mel

150 g smør

130 g sukker

3 æg

4 spsk. fløde

1/2 tsk. hjortetaksalt

1 tsk. kardemomme

skal af 1 økologisk citron

palmin til kogning

Fremgangsmåde:

Smør, sukker, kardemomme, hjortetaksalt, citronskal røres sammen. Derefter røres mel, fløde og æg i skiftevis til det bliver en ensartet masse.

Klejnedejen hviler på køl én times tid. Rulles tyndt ud og skæres ud, formes til klejner. Palminen kommes i en tykbundet gryde og smeltes/varmes op. Tjek temperaturen med en lille stykke af klejnedejen. Når det koger og bobler med det samme, er palminen klar til at koge klejner. Koge en lille portion af gangen og når klejnerne er gyldne brune og flyder ovenpå er de færdige. Dryppes af på fedtsugende papir og afkøles.

Kan opbevares på kagedåse i et par uger, men er absolut bedst når de er nylavet.

Serveres med gløgg, kaffe eller the til julehygge.