Klejner - en juleklassiker
500 g mel
150 g smør
130 g sukker
3 æg
4 spsk. fløde
1/2 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. kardemomme
skal af 1 økologisk citron
palmin til kogning
Fremgangsmåde:
Smør, sukker, kardemomme, hjortetaksalt, citronskal røres
sammen. Derefter røres mel, fløde og æg i skiftevis til det bliver
en ensartet masse.
Klejnedejen hviler på køl én times tid. Rulles tyndt ud og
skæres ud, formes til klejner. Palminen kommes i en tykbundet gryde
og smeltes/varmes op. Tjek temperaturen med en lille stykke af
klejnedejen. Når det koger og bobler med det samme, er palminen
klar til at koge klejner. Koge en lille portion af gangen og når
klejnerne er gyldne brune og flyder ovenpå er de færdige. Dryppes
af på fedtsugende papir og afkøles.
Kan opbevares på kagedåse i et par uger, men er absolut bedst
når de er nylavet.
Serveres med gløgg, kaffe eller the til julehygge.