Macarons med citronganache
12 macarons
150 g god hvid chokolade
1 dl fløde
4 tsk. friskpresset citronsaft
50 g mandelmel eller mandler blendet til mel
90 g flormelis
45 g æggehvide
25 g sukker
Lidt gul konditorfarve
Fremgangsmåde:
Citronganache - Varm fløde og citronsaft op i en lille gryde
sammen med den hvide chokolade ved så lav varme som muligt. Rør
forsigtigt, til konsistensen er cremet og ensartet, den må ikke
koge! Hæld citronganachen i en sprøjte-/ eller frysepose, og læg
den på køl i et par timer til den har sat sig og er lidt koldere
end stuetemperatur.
Macarons - Vend mandelmelet med flormelis. Pisk æggehviderne ved
lav hastighed til den danner bløde toppe. Tilsæt så sukkeret lidt
ad gangen og pisk derefter i ét minuts tid, til marengsen er blank
og stiv. Vend forsigtigt mandelmelet i ad et par omgange med en
spatel eller dejskraber. Tilsæt til sidst lidt gul konditorfarve
til macaronsmassen.
Sprøjt 24 macarons ud på en bageplade med bagepapir, og sørg for at
lave dem så ensartet som muligt. Lad macaronerne hvile i 30 - 60
minutter, så de danner en tynd skorpe i overfladen. Bag macaronerne
ved 160 grader i traditionel varme (ikke varmluft) i 11 minutter,
til de er ganske let gyldne i overfladen. Tag macaronerne ud, og
lad dem køle helt af på bagepladen.
Læg macarons sammen med citronganachen, læg dem i en lufttæt
beholder indtil de skal serveres.
Serveres sammen med en kop god kaffe eller the.
Tips: Der kan sagtens tilsættes et par dråber gul konditorfarve
til citronganachen, hvis man ønsker en gul ganache.