Macarons med citronganache

12 macarons

150 g god hvid chokolade

1 dl fløde

4 tsk. friskpresset citronsaft

50 g mandelmel eller mandler blendet til mel

90 g flormelis

45 g æggehvide

25 g sukker

Lidt gul konditorfarve

Fremgangsmåde:

Citronganache - Varm fløde og citronsaft op i en lille gryde sammen med den hvide chokolade ved så lav varme som muligt. Rør forsigtigt, til konsistensen er cremet og ensartet, den må ikke koge! Hæld citronganachen i en sprøjte-/ eller frysepose, og læg den på køl i et par timer til den har sat sig og er lidt koldere end stuetemperatur.

Macarons - Vend mandelmelet med flormelis. Pisk æggehviderne ved lav hastighed til den danner bløde toppe. Tilsæt så sukkeret lidt ad gangen og pisk derefter i ét minuts tid, til marengsen er blank og stiv. Vend forsigtigt mandelmelet i ad et par omgange med en spatel eller dejskraber. Tilsæt til sidst lidt gul konditorfarve til macaronsmassen.                               Sprøjt 24 macarons ud på en bageplade med bagepapir, og sørg for at lave dem så ensartet som muligt. Lad macaronerne hvile i 30 - 60 minutter, så de danner en tynd skorpe i overfladen. Bag macaronerne ved 160 grader i traditionel varme (ikke varmluft) i 11 minutter, til de er ganske let gyldne i overfladen. Tag macaronerne ud, og lad dem køle helt af på bagepladen. 

Læg macarons sammen med citronganachen, læg dem i en lufttæt beholder indtil de skal serveres.

Serveres sammen med en kop god kaffe eller the.

Tips: Der kan sagtens tilsættes et par dråber gul konditorfarve til citronganachen, hvis man ønsker en gul ganache.