Macarons med myntecreme
Ca. 25 macarons
Macarons:
100 g mandelmel
200 g flormelis
25 friske mynteblade
3 æggehvider, stuetemperatur
50 g sukker
Evt. grøn konditorfarve
Myntecreme:
100 g smør
175 g flormelis
3 spsk. piskefløde
1 spsk. meget finthakket friske mynteblade
Pebermyntedråber eller essens
Grøn konditorfarve
Fremgangsmåde:
Findel mandelmel, flormelis og mynteblade i en multihakker. Pisk
æggehviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk, til massen er
stiv. Vend mandelmels blandingen i. Farve macaronmassen med grøn
konditorfarve efter ønske. Kom macaronmassen i en sprøjtepose med
ca. 10 mm tylle eller klip et hul i en plastikpose på 10 mm. Sprøjt
dejen ud til ca. 50 små macarons på en bageplade med bagepapir. Lad
dine macarons tørre mindst 20 minutter inden bagning. Bag
macaronsene ca. 15 minutter ved 150 grader - 140 grader i varmluft)
og lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
Det er vigtigt, at macaronsene ikke tager farve under
bagningen.
Pisk smør, fløde, flormelis og mynte let sammen, smag til med
pebermyntedråber og farv den evt. med grøn konditorfarve. Kom
myntecremen i en sprøjtepose med en lille tyl eller i en
plastikpose, hvor der klippes et lille hul. Sprøjt myntecremen på
halvdelen af macaronsene og læg de andre ovenpå. De lækre macarons
opbevares i en lukket beholder på køl.
Macarons med myntecreme serveres med en stærk kop eller en god
the.