Mandel og pistaciebiscotti
ca. 40 stk.
250 g mel
225 g sukker
2 store hele æg
1 æggeblomme
90 g hele mandler
80 g usaltede hele pistacienødder, gerne de flotte helt
grønne
1/2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Mel, sukker og bagepulver blandes godt. De hele æg og
æggeblommen, de hele mandler og pistacienødder æltes rigtig godt
sammen til en ensartet biscottidej. Biscottidejen formes til 2
stænger a ca. 20 cm lange "flade" stænger, brug evt. en anelse mel
til at rulle i.
Biscottistængerne bages på en bageplade med bagepapir i 20
minutter ved 175 grader, de halvbagte biscottistænger tages ud af
ovnen og afkøles ganske let, inden de skæres i 1 cm tykke
biscottikager. Biscottikagerne bages i yderligere 10 - 12 minutter
ved 175 grader og afkøles herefter helt, opbevares i en lufttæt
beholder.
Biscottierne serveres sammen med en god kop kaffe eller te.