Medaljer med vaniljecreme

10 stykker:

200 g smør

150 g flormelis

1 knivspids salt

350 g hvedemel

1 æg

3 spsk. koldt vand

flormelis til glasur

ribsgele

2 æggeblommer

20 g sukker

1 spsk. maizena

2 1/2 dl mælk

1 vaniljestang, gerne polynesisk

2 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Saml dejen med vandet. Sæt dejen på køl i mindst 1 time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik 20 medaljer. Læg forsigtigt medaljerne på en bageplade med bagepapir og bag medaljerne ved 200 grader i 10 - 15 minutter - de skal ikke tage farve. Tag dem ud og lad dem køle helt af på en rist.

Opløs maizena med en lille smule mælk. Pisk æggeblommerne med sukker og maizenablandingen. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Giv mælken et opkog sammen med vaniljekornene og vaniljestangen. Når mælken koger, hældes den i æggemassen - Pisk imens! Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op til kogepunktet, mens der piskes i den konstant. Tag cremen af varmen, når den tykner. Fjern vaniljestangen og hæld vaniljecremen i en skål og dæk den med folie, helt ned ovenpå den varme vaniljecreme, så undgåes kondensvand. Lad den køle helt af i køleskab. 

Pisk fløden til skum og rør vaniljecremen i, fordel cremen på halvdelen af medaljerne. Rør en glasur af flormelis og vand og pynt toppene af medaljerne. Læg den glasurpyntede medalje på toppen af cremen. 

Pynt med ribsgele, serveres på tallerken eller fad.