Medaljer med vaniljecreme
10 stykker:
200 g smør
150 g flormelis
1 knivspids salt
350 g hvedemel
1 æg
3 spsk. koldt vand
flormelis til glasur
ribsgele
2 æggeblommer
20 g sukker
1 spsk. maizena
2 1/2 dl mælk
1 vaniljestang, gerne polynesisk
2 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget
i. Saml dejen med vandet. Sæt dejen på køl i mindst 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik 20 medaljer. Læg
forsigtigt medaljerne på en bageplade med bagepapir og bag
medaljerne ved 200 grader i 10 - 15 minutter - de skal ikke tage
farve. Tag dem ud og lad dem køle helt af på en rist.
Opløs maizena med en lille smule mælk. Pisk æggeblommerne med
sukker og maizenablandingen. Skrab vaniljekornene ud af
vaniljestangen. Giv mælken et opkog sammen med vaniljekornene og
vaniljestangen. Når mælken koger, hældes den i æggemassen - Pisk
imens! Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op til kogepunktet,
mens der piskes i den konstant. Tag cremen af varmen, når den
tykner. Fjern vaniljestangen og hæld vaniljecremen i en skål og dæk
den med folie, helt ned ovenpå den varme vaniljecreme, så undgåes
kondensvand. Lad den køle helt af i køleskab.
Pisk fløden til skum og rør vaniljecremen i, fordel cremen på
halvdelen af medaljerne. Rør en glasur af flormelis og vand og pynt
toppene af medaljerne. Læg den glasurpyntede medalje på toppen af
cremen.
Pynt med ribsgele, serveres på tallerken eller fad.