Sommerroulade med friske bær
8 -10 personer
3 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker, gerne hjemmelavet
1/4 l piskefløde
1/4 kg sommerbær f.eks. hindbær, blåbær, ribs, solbær,
jordbær
Flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og skummende. Sigt
hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt, men hurtigt
sammen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 40 cm.
Bag rouladen i ovnen ved 225 grader i 8 - 10 minutter. Vend
straks rouladen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og træk det
brugte bagepapir af. Læge et rent viskestykke over rouladebunden,
indtil den er kold, så kanterne ikke bliver tørre og
hårde.
Piske fløden til skum og smør flødeskummet på rouladebunden.
Drys godt med rene og tørre bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær,
ribs, solbær. Rul rouladen sammen på den lange led. Drys med
flormelis og serveres straks.