Sommerroulade med friske bær

8 -10 personer

3 æg

125 g sukker

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker, gerne hjemmelavet

1/4 l piskefløde

1/4 kg sommerbær f.eks. hindbær, blåbær, ribs, solbær, jordbær

Flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og skummende. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt, men hurtigt sammen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 40 cm.

Bag rouladen i ovnen ved 225 grader i 8 - 10 minutter. Vend straks rouladen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og træk det brugte bagepapir af. Læge et rent viskestykke over rouladebunden, indtil den er kold, så kanterne ikke bliver tørre og hårde. 

Piske fløden til skum og smør flødeskummet på rouladebunden. Drys godt med rene og tørre bær f.eks. jordbær, hindbær, blåbær, ribs, solbær. Rul rouladen sammen på den lange led. Drys med flormelis og serveres straks.