Frisk julesalat med grønkål
6 personer.
100 g mandler
3 hoveder julesalat
1 radicchio
2 appelsiner
1 granatæble
100 g gule rosiner
1 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
1 spsk. hindbæreddike
6 spsk. god olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader, og rist mandlerne i 4-5 minutter. Skær
stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene
rundt i kanten på et stort rundt fad. Fjern de yderste blade af
raddichioen, og snit salaten groft. Skær skallen af appelsinerne,
så det hvide bitre også kommer af. Skær appelsinerne i både mellem
hinderne, så de ikke kommer med i salaten. Fodel appelsinbådene
over julesalaten. Skær granatæblet over på midten og bank kernene
ud med en grydeske. Sørg for, at der ikke kommer noget af den bitre
hvide hinde med. Drys granatæblekernerne ude over salaten. Hak
mandlerne groft og drys dem ud over sammen med de gule rosiner.
Skyl grænkålen grundigt i saltet vand, ryst vandet af, pluk
grønkålen i små stykker og fordel den ude over hele fadet med
salat.
Rør den grove sennep med honning og hindbæreddike. Tilsæt
olivenolie, mens du rører, til du har en cremet vinaigrette. Smag
til med havsalt og friskkværnet peber. Hæld vinaigretten over
salaten.
Serveres straks sammen med flæskesteg på grill og rosmarinstegte
kartofler/æbler eller opbevares på køl indtil servering.