Frisk julesalat med grønkål

6 personer.

100 g mandler

3 hoveder julesalat

1 radicchio

2 appelsiner

1 granatæble

100 g gule rosiner

1 spsk. grov sennep

1 spsk. honning

1 spsk. hindbæreddike

6 spsk. god olivenolie

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader, og rist mandlerne i 4-5 minutter. Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene rundt i kanten på et stort rundt fad. Fjern de yderste blade af raddichioen, og snit salaten groft. Skær skallen af appelsinerne, så det hvide bitre også kommer af. Skær appelsinerne i både mellem hinderne, så de ikke kommer med i salaten. Fodel appelsinbådene over julesalaten. Skær granatæblet over på midten og bank kernene ud med en grydeske. Sørg for, at der ikke kommer noget af den bitre hvide hinde med. Drys granatæblekernerne ude over salaten. Hak mandlerne groft og drys dem ud over sammen med de gule rosiner. Skyl grænkålen grundigt i saltet vand, ryst vandet af, pluk grønkålen i små stykker og fordel den ude over hele fadet med salat. 

Rør den grove sennep med honning og hindbæreddike. Tilsæt olivenolie, mens du rører, til du har en cremet vinaigrette. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Hæld vinaigretten over salaten.

Serveres straks sammen med flæskesteg på grill og rosmarinstegte kartofler/æbler eller opbevares på køl indtil servering.