Hjemmerørt mayonaise
1 lille glas
1 past. æggeblomme
3 dl god vindruekerneolie
1 tsk. sennep
1 - 2 tsk. god hvidvinseddike
1/4 usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne skal have ca. samme temperatur inden du
begynder. Pisk den past. æggeblomme med sennep, hvidvinseddike samt
saften af den 1/4 citron. Tilsæt nu et par dråber af olien, der
skal piskes hele tiden! Tilsæt endnu en lille mængde olie svarende
til ca. 1 teske. Og sådan fortsættes der endnu et par gange indtil
olien begynder at blive optaget i æggene, derefter kan olien
tilsættes i en tynd stråle med der piskes hele tiden. Stop når du
er tilfreds med konsistensen, skal den være tykkere kan der
tilsættes mere olie.
Den hjemmerørte mayonaise smages til med havsalt og friskkværnet
peber, men smagsgivere kan også være: Hvidløg, chili, wasabi, røget
paprika, paprika, basilikum, friske urter.
Den hjemmerørte mayonaise vil smage fantastisk til friskrøgede
rejer eller to slags
torskerogn.