Kryddersyltede løg

4 - 6 personer

400 g friske perleløg

2 dl vand

3 1/2 dl eddike eller æbleeddike

250 g sukker

15 peberkorn

2 små stærke røde chilier, skåret i tynde skiver

1 kvist frisk rosmarin, plukket

Fremgangsmåde:

Pil løgene. Hæld eddike, vand, sukker, peberkorn, chili i skiver og rosmarin i en lille gryde, og varm op. Tilsæt løgene, og kog dem over svag varme i ca. 10 minutter. Hæld løg og lage på rengjorte glas, sæt låget på med det samme, og vend straks glasset rundt på hovedet en gang - husk grydelapper! Og lad herefter glassene med de syltede løg afkøle helt på køkkenbordet.

Opbevar herefter de syltede løg i køleskab. 

De kryddersyltede løg er skønne som tilbehør til marinerede sild, til retter med oksekød, i salater og som tilbehør til sandwich.