Kryddersyltede løg
4 - 6 personer
400 g friske perleløg
2 dl vand
3 1/2 dl eddike eller æbleeddike
250 g sukker
15 peberkorn
2 små stærke røde chilier, skåret i tynde skiver
1 kvist frisk rosmarin, plukket
Fremgangsmåde:
Pil løgene. Hæld eddike, vand, sukker, peberkorn, chili i skiver
og rosmarin i en lille gryde, og varm op. Tilsæt løgene, og kog dem
over svag varme i ca. 10 minutter. Hæld løg og lage på rengjorte
glas, sæt låget på med det samme, og vend straks glasset rundt på
hovedet en gang - husk grydelapper! Og lad herefter glassene med de
syltede løg afkøle helt på køkkenbordet.
Opbevar herefter de syltede løg i køleskab.
De kryddersyltede løg er skønne som tilbehør til marinerede
sild, til retter med oksekød, i salater og som tilbehør til
sandwich.