Limesmør
1 portion svarende til én pakke smør
1 dl friskpresset limesaft, ca. 3 - 4 limefrugter
200 g smør
170 g sukker
2 æg
Fremgangsmåde:
Kom den friskpresset limesaft, smør og sukker i en gryde og
bring det i kog. Kog limesmør blandingen i ca. 5 minutter ved svag
varme uden lår. Tag gryden af varmen og fjern skummet fra
overfladen. Pisk æggende sammen og pisk lidt af den varme limesmør
blanding i æggende. Hæld de lune æg i resten af limesmør blandinge
under konstant omrøring og giv derfter et opkog i ca. 1 minut. Hæld
derefter limesmørret i et dekorativt glas og stil det i køleskab i
ca. 1 døgn. Det kan holde sig ca. 14 dage i køleskab.
Server limesmørret sammen med et nybagt maltbrød eller boller til en kop god te.