Pizzadej

8 - 10 pizzabunde:

25 g gær

1 l koldt vand

1 spsk. havsalt

2 tsk. sukker

3 spsk. god olivenolie

200 g durum hvedemel

1 1/2 kg hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt havsalt, sukker og olivenolien. Bland de to meltyper godt sammen og rør melet i gærvandet lidt efter lidt. Ælt pizzadejen godt igennem i ca. 10 minutter.

Kom pizzadejen i en stor skål, overdæk den grundigt med folie eller låg og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over til den er hævet til dobbelt størrelse.

Del pizzadejen i stykker på 250 g, form pizzadajen til kugler og rul pizzadejen ud i passende størrelse. 

Fyldes med det ønskede fyld f.eks. Nye kartofler eller bagte rabarber som en dessert og bages i ovn ved 220 grader i ca. 10 minutter eller på kuglegrill.