Pizzadej
8 - 10 pizzabunde:
25 g gær
1 l koldt vand
1 spsk. havsalt
2 tsk. sukker
3 spsk. god olivenolie
200 g durum hvedemel
1 1/2 kg hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt havsalt, sukker og
olivenolien. Bland de to meltyper godt sammen og rør melet i
gærvandet lidt efter lidt. Ælt pizzadejen godt igennem i ca. 10
minutter.
Kom pizzadejen i en stor skål, overdæk den grundigt med folie
eller låg og sæt den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over til
den er hævet til dobbelt størrelse.
Del pizzadejen i stykker på 250 g, form pizzadajen til kugler og
rul pizzadejen ud i passende størrelse.
Fyldes med det ønskede fyld f.eks.
Nye kartofler eller bagte
rabarber som en dessert og bages i ovn ved 220 grader i ca. 10
minutter eller på kuglegrill.