Røsti af rodfrugter
4 personer
500 g forskellige rodfrugter f.eks. pastinak, gulerod,
kartoffel, persillerod og knoldselleri
1 løg
God olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rengør og skræl rodfrugterne f.eks. pastinak, gulerod,
kartoffel, persillerod, knoldselleri, og pres væden ud af dem. Riv
løget fint. Bland rodfrugterne med løg, havsalt og friskkværnet
peber og formdem til små, flade pandekager.
Steg dem i olie på en pande i 6 - 8 minutter på hver side ved
middel varme. Hvis du ønsker en mere fedtfattig udgave, kan de
bages i ovnen på bagepapir på en bageplade ved 190 grader. Der bør
sprayes en ganske lille smule olie på inden bagning, da de ellers
nemt bliver tørre istedet, vendes efter 10 - 15 minutter og bages
færdig.
Serveres straks røsti til den ønskede middagsret.