Røsti af rodfrugter

4 personer

500 g forskellige rodfrugter f.eks. pastinak, gulerod, kartoffel, persillerod og knoldselleri

1 løg

God olivenolie

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rengør og skræl rodfrugterne f.eks. pastinak, gulerod, kartoffel, persillerod, knoldselleri, og pres væden ud af dem. Riv løget fint. Bland rodfrugterne med løg, havsalt og friskkværnet peber og formdem til små, flade pandekager.

Steg dem i olie på en pande i 6 - 8 minutter på hver side ved middel varme. Hvis du ønsker en mere fedtfattig udgave, kan de bages i ovnen på bagepapir på en bageplade ved 190 grader. Der bør sprayes en ganske lille smule olie på inden bagning, da de ellers nemt bliver tørre istedet, vendes efter 10 - 15 minutter og bages færdig.

Serveres straks røsti til den ønskede middagsret.