Rustik appelsinmarmelade
3 små glas.
1,2 kg usprøjtede appelsiner, ca. 6 stk
4 dl vand
450 g lyst rørsukker
2 tsk. melamingélepulver
1 spsk. lyst rørsukker
Fremgangsmåde:
Vask appelsinerne godt. Skræl appelsinerne med en tyndskræller,
det bitre, hvide fra skallen må ikke komme med. Skær
appelsinskrællen i små stykker og kog skallerne i vand i 25
minutter i en stor gryde.
Skær de resterende bitre, hvide hinder af appelsinerne med en
skarp kniv. Del appelsinerne i kvarte og fjern de hvide tråde. Skær
appelsinen i små stykker, og hæld dem ned til de kogte
appelsinskaller. Lad det appelsinstykker og skal simre i 30
minutter. Hæld rørsukker i gryden, og lad det simre i 25 minutter.
Bland gélepulveret med 1 spsk. rørsukker og drys blandingen i
gryden under omrøring. Lad det simre i 5 minutter, og tag den varme
appelsinmarmelade af.
Hæld den varme appelsinmarmelade på rengjorte, atamonskyllede
glas og sæt låg på med det samme, og lad den køle af.
Appelsinmarmeladen er dejlig på friskbagte boller.